AT HOME | a blog by Joanna Gaines

Episode 04 - The Big Country House

January 3, 2017

 

This home was on a beautiful piece of land and was previously a farmhouse style home, so when the Eberle family described their style as farmhouse, I knew it was a perfect fit. Stephanie wanted a really comfortable and beautiful space for her whole family to be able to gather for holidays. With this goal in mind, we designed this space completely around the comfort of their visitors. Our biggest challenge by far was reworking the entire footprint of the house. Every original space in the home had to be altered to make the new layout flow and make sense for this family. 

Objective: Make sure these spaces are big enough for the whole family to enjoy when they come to visit.


Objective: These spaces needed to be large enough for family to spread out, but also open so that everyone could gather in these separate areas and still be together.

Objective: Stephanie wanted a bedroom and bathroom that felt luxurious and large.

Objective: The Eberles wanted a bunk room that sleeps 8, so their kids would have a comfortable space to stay when they come to visit for holidays.

Objective: Build a comfortable outdoor space for the Eberle family to gather together.

Q. How have you enjoyed your outdoor space?

A. We spend so much time out there. We love to look out and see the horses and cows. Whether we are out there at night under the stars or just drinking our coffee in the morning, we can’t get enough of it.

Q. What’s your favorite part of the house?

A. My wife would say it’s the kitchen. It has all the amenities. Mine would have to be the back patio.

Q. Have you had any guests stay in the bunk room yet?

A. At Thanksgiving we had about 18 people stay at the house. Everyone loved the great use of space, and the kids were all fighting to stay in the bunk room.

Q. What advice would you give to fans watching your episode?

A. If you want to build the house of your dreams, then you should go all the way. Do everything, and don’t cut corners. Go for the look that you really want because it will be worth it in the end.

Chip and I enjoyed designing this house with the Eberles and their extended family in mind. We loved dreaming up spaces where they would host and entertain. Picturing where their Christmas tree would go and how easy Thanksgiving would be with their new Butler’s pantry really did make this project fun. Thank you, Eberles, for letting us renovate your beautiful new farmhouse!

Comments

In reply to:
(cancel)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Patricia
    6:09 pm, March 14, 2017
    Where did you find the black hardware for the pergola and what is the patio square footage?
  • pat
    4:41 pm, March 14, 2017
    What color was used on the big country house bedroom walk
  • Sheri
    3:05 pm, March 12, 2017
    Anyone know where the ceiling fan in the bunk room is from?
  • Irene
    1:53 pm, March 9, 2017
    Mis saludos para ustedes: Soy una persona humilde pero con muchas ganas de tener una vivienda bien arregladita y bonita como lo que hacen ustedes . Mi juego de sala es color negro y mis paredes en blanco al igual el juego de comedor, y me gustaria sino es molestias que me sugirieran como puedo arreglar para que se vea llamativa y acogedora ,,,,Gracias
  • Vickie
    7:24 am, March 9, 2017
    Why do you never see responses form Joanna?
View More

Related Posts

Top